top of page
Yazarın fotoğrafıözdenbekir karakaş

ANI BİRİKTİRİYORUM !!!!!



Herkes anı biriktiriyor. Anı yaşamak yerine güzel anılar biriktiriyor. Bu gerçek mi? Değil. Güzel anılar biriktirin!!!!


Güzel anılar nasıl biriktirilir. Anılar koleksiyon parçası mıdır? Yoksa stoklanabilen bir meta mıdır? Ya da çağımızın hastalığı (kentleşmenin “yalnızlaşmış bireyinin yakalandığı hastalık) istifçiliğin topladıkları mıdır?

Güzel anı nedir? Güldüklerimiz, sevindiklerimiz midir? Keşkelerimiz, pişmanlıklarımız, acılarımız, kederlerimiz, ağlamalarımız, hatalarımız anı değil mi?


Çocuklarımızla güzel anılar biriktirelim. Dostlarımızla, arkadaşlarımızla güzel anılar biriktirelim. Biriktirmeyelim, anılar pul koleksiyonu değildir, bir albüme dizip bakamazsınız.

Yaşayın! Anı Yaşayın! An’da Yaşayın!

Geçmiş ölüdür, gömün onu, gelecek doğacak olandır bekleyin onu. Ve an yaşadığınızdır; acısıyla, tatlısıyla yaşayın onu.


Hatalarınız, yanlışlarınız mı var? Düzeltin, düzeltmeye çabalayın. Yüzleşmek zor geliyor değil mi? O yüzden onları yok sayıp, iki gülme, üç kahkahalı zamanları, büyük başarılarınızı, çocuğunuzun ilk karnesinin heyecanını biriktirin. Sonuç, sahte anılar. O güzel anıları yaşamaya giden yolda hep çiçek tarlası mı vardı? Hep dört şeritli otobanlarda sol şeritte en son model spor arabayla limitlerde mi gittiniz? Hiç mi diken batmadı ayağınıza? Hiç mi lastiğiniz patlamadı? Hiç mi kandırmadınız kimseyi? Hiç mi ihanet etmediniz?

Kişisel gelişimcilerin en kolay reçetelerinden biridir; “güzel anılar biriktirin” tavsiyesi ya da akıl hocalığı. Aynı “sevgi nerede?”, “sevgi, içimizde” kolaycılığı gibi.


Gelin şöyle bir iç hesaplaşma yapalım. Kendimizi sorgulayalım, hesaba çekelim. Göreceğiz ki kaç gözyaşı sonunda o kahkahayı atmışız. Kaç ayrılıktan sonra kavuşup, sarmaş dolaş olmuşuz. Anı biriktireceğiz ya hadi ayırmaya çalışın kahkahalı anlardan gözyaşlarını. Bizler hayat denilen denizde yüzme keyfine kendi gözyaşlarımızda doldurduğumuz denizler varabiliyoruz. Başarılarımızı biriktiriyoruz ya, o başarılar için kaç başarısızlık kaç felaket yaşadık bir bakalım. Kaç kere kıçımız dibe vurdu? Her şeyin sonu geldi zannettik? Başarılarımızda o anların hiç mi katkısı yok? Sevgilimize/eşimize seni seviyorum dediğimiz gözlerimizin ışıldamasında, onlara kızdığımız hatta nefret ettiğimiz anların hiç mi katkısı yok?


Güzel anılar, anıları biriktirmek albüm sayfalarına dizilen çoğu yapmacık birkaç sararmış fotoğraf değildir. Bir ömürdür. Anı yaşayın, hiçbir anı biriktiremezseniz, yanınızda taşıyamazsınız. O anılar sizsiniz, sevdikleriniz, sevmediklerimiz, ayrıldıklarınız, hep beraber olduklarınız, yalanlarınız ve doğrularınızla sizsiniz.


ANI YAŞAYIN, AN’DA YAŞAYIN…. HAYAT SİZE ANILARINIZ BİLE OLSA YÜK TAŞIMA İMKANI VERMEYECEK. BEYİNİZE KAYITLI HERŞEY… BİRİKTİRMEYİN ZATEN KAYDEDİLİYOR. O ANLARIN İŞİNİZE GELENİ ALIP SAHTE TEBESSÜMLER YERİNE, BÜTÜNÜNÜ GÖZDEN GEÇİRİP TATLI TATLI GÜLÜMSEYİN, İKİ PARÇA GÖZYAŞI DÖKÜN. SEVDİKLERİNİZE SARILIN. HEM DE SIMSIKI SARILIN.

SEVGİYLE KALIN

85 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page