top of page
Yazarın fotoğrafıözdenbekir karakaş

KIRIN PUTLARI!!! KADINLAR

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2022


Görsel Kaynak: https://mitso.org.tr/8-mart-dunya-emekci-kadinlar-gunu-kutlu-olsun/


Kadınlarla ilgili işimize gelmeyen konular olduğunda biz erkekler mazlum, mağdur ve mahsun oluruz (Dikkat ederseniz bunlar sıfatlıktan çıkın isim olduğunda eril olurlar. Kadın Mazlum yoktur, Mahsun da yoktur). Kadın Gazeteci Kadınla ilgili şeyler yazınca biz erkeklerin paçaları tutuştu. Mine Söğüt Cumhuriyetteki köşesinde "Baba evini derhal terk edin kızlar" deyince, bizim dünyamıza ateş topu düştü.

Evet Kadınlar, Kızlar terk edin babalarınızın evini. Sizin ekonomik bağımsızlığınızı istemeyen kimse terk edin. Sizin kişisel özgürlüğünüzü engelleyen kimse terk edin. Tüm ahlak ve değerlerini sizin bacaklarınızın arasına, saçınıza, kılınıza, oturuşunuza, gülüşünüze bağlayan kimse terk edin.


İbrahim'in Babasının putlarını kırması gibi tuz buz edin.


Sokakları kendi egemenlik alanı görenler kimse dar edin.

Ötükenden dişi kurtla çıktıklarını söyleyenler eğer size yol yordam öğretmeye çalışırsa, erkeklik taslarsa; çıkamadıkları yerden kadının çıkardığını hatırlatın. Yol bilmeyinlerin yolunu şaşırtın.


Erkek çocuklarının yediği haltları gururla anlatan babanın, seni namusunun merkezi yapmasına izin vermeyin.


Terk edin babalarınızın evini, bir baba olarak söylüyorum terk edin.

Kadınlar öldürülürken, tecavüz edilirken, hakkı yenilirken her türlü hadsizlik yapılırken din diyerek, siyaset diyerek, töre diyerek, makam diyerek sesini çıkarmayan. Her mağduriyetinde utanmazca bahaneler üreten babalarınızın evini terk edin.


Unutmayın babasız doğulur hatta Peygamber bile olunur ama. Annesiz olmuyor. İlk insanlar bile babasız doğduysa onları yoğuran, yani yaratan, yani doğuran Tanrı vardı? Eğer ona Rahman ve Rahim diyorsalar ikisi de Kadının sıfatları ve nitelikleridir. Esirgeyen, bağışlayan o sığınaktır yani rahimdir. Ve rahmin sahibi kadındır.


Babalarınız kendi işlerine geleni söyleyen Kadınlar bulacaktır. Bunlar erkeklerin ne kadar doğru şeyler yaptıklarını, kadınların erkeklere uymasını onlara uygun hareket etmesini söyleyecektir. Hatta cennet annelerin ayakları altındadır diyecektir. Sonra da cennette yine erkeklere hizmetçi olacağınızın bütün nimetlerden erkeklerin faydalanacağını kadınların onlara hizmet ederek nimetleneceğini anlatacaktır. İnanmayın, çünkü işbirlikçiler her yerde böyledir. En acınacak hal onlarınkidir.


Babaevi, erkek hegemonyasının mülkiyete yani ekonomiye yansımış söylemi. Babaevi yani ekonomik gücün malın, mülkün sahibi. Kime kalacak erkek kardeşlerine. Niye babanın adını onlar yaşatabilir, halbuki babanda bir kadından doğdu? Olsun kural o. Sen nesin, aynı annen gibi anaocağı, ana kucağı. Yani yemek yapan, çocuk bakan mülksüz. Babaevinin sığıntısı. İşte o yüzden terk et Babaevini. Senin evinde değil, annenin evi de değil. Seni döven, öldüren, tecavüz eden, hakkını elinden alanlara sesini çıkarmayan, o yapılanlardan dolayı seni suçlayan hatta cezalandırıp, öldüren babanın evi. TERK ET Babanın evini.


Sizi hiç sayan babalarınızı, erkek kardeşlerinizi, erkek arkadaşlarınızı, eşlerinizi hatta erkek çocuklarınızı bile terk edin. Sizi kulu görmeyen erkekle aynı görmeyen tanrılarınızı terk edin.


Sokaklar ne kadar erkeklerinse o kadar sizin. Hayat ne kadar erkeklerinse o kadar sizin. Özgürlük ne kadar erkeklerinse o kadar sizin.


Size yapılıp edilenlere ama, fakat, lakin diyen Erkek olsun, Kadın olsun hepsini terk edin.

Biat eden, itaat eden değil; hakkını isteyen, söke söke alan KADIN OLUN.


8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun. Sevgiyle Kalın.

84 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page