top of page
Yazarın fotoğrafıevrenseldevinim

LİMONCELLO İtalyan Likörü




Malzemeler:

1 kg Limon (eziksiz ve kabukları lekesiz) 70 cl Votka (ucuz bir ürün tercih edilebilir) 1 parça streç film En az 1lt'lik temiz bir cam şişe veya kavanoz Aluminyum folyo Kahve filitresi (dikişsiz) 300 ml su 300 gr şeker (İsteğe göre azaltılıp çoğaltılabilir.)

Yapılışı:


1. Limonlarımızı güzelce yıkıyoruz. 2. Yıkama işlemi bittikten sonra limonları güzelce kuruluyoruz. Rendeleme sırasında kalan su kararmaya neden olabileceği için bu adıma özen göstermeliyiz. 3. Rendeliyoruz. Önemli olan kabukların sarısını alırken beyaz kısmı hiç almamak. Sarımsak rendesi kullanılırsa daha iyi sonuç alınır. 4. Rendeleme işi bittiğinde limon kabuklarımızı bir litrelik bir şişeye doldurup, üstüne 70 lik vodka ekliyoruz. (Cam şişe veya kavanoz takviye edilir.) 5. Herhangi bir hava alma tehlikesine karşışişenin ağzını once streç filmle kaplıyoruz. Kapağı kapattıktan sonra bir kez de kapağın dışından streç film uygulanması tavsiye olunur. 6. Şişeyi aluminyum folyo ile güzelce kaplıyoruz. Ve şişeyi yatay vaziyette saklıyoruz. 7. 10-15 günde bir şişe yarım tur çevirlirse lezzete katkısı olur. 8. Böylece 40 gün bekletiyoruz. 40. günde şişeyi açtığımızda çok harika bir renk aldığını göreceğiz. 9. Şişede ki limoncello özütünü bir başka cam kaba filitre kağıdı veya kahve filitresi yardımıyla güzelce süzüyoruz. 10. Başka bir kapta 300ml suda 300 gram şekeri eritiyoruz. Likörleri daha tatlı seviyorsanız şeker miktarını 350 grama'da çıkartabilirsiniz. Bu Limonchelloyu daha tatlı ve içimi kolay yapacaktır. Ancak şekerli olacağı için daha kolay çarpacağını da unutmayın.

11. Kabuklarını rendelediğimiz limonları güzelce sıkıp bir sürahiye dolduruyoruz.

12. Çıkan limon suyu miktarına göre 250-350 gram arası şekeri ve sürahiyi dolduracak kadar suyu ekliyoruz. Ve böylece kalan limonları limonata olarak değerlendiriyoruz. Afiyet olsun.


15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

PORTAKAL LİKÖRÜ

Malzemeler İrice boy olgunlaşmış portakal, 1 şişe konyak 1 şişe vodka 25 ad.kahve çekirdeği 25 ad kesme şeker Yapılışı Portakal iyice...

KARA İNCİR LİKÖRÜ

Malzemeler: 500 gram incir (kavak inciri tercih edilmeli), 1 su bardağı toz şeker, 1 adet kabuk tarçın, 2 adet vanilya çubuğu, 5 adet...

Comments


bottom of page