top of page
Yazarın fotoğrafıözdenbekir karakaş

ÇİN TUZUNU ÖVERSİN HA...



Bu yazı ilk olarak 6 Eylül 2020'de yayınlandı.

Televizyonda bir yemek yarışması programındaki jüri üyesi şeflerinden biri "Çin tuzu"nu övme gafletinde bulunmuş.

Bizim milli ve yerli duyguları hassas, milliyetçi, mütedeyyin toplumumuzda ve onların temsilcileri olan siyasi yapıda da bu infialle karşılanmış tepkiler, kınamalar peşi sıra gelmiş.

Daha düne kadar mecliste, Doğu Türkistan Türklerine sahip çıkalım diyen "hain muhalefete", "ne yani Çin'e savaş mı açalım?" diyen ama kredi için Çin'e el açılmasına ses çıkarmayan stepne iktidar ortağı bu siyasi yapı, tatlı su milliyetçisi grup, Çin tuzunu öven bu kendini bilmez Çin işbirlikçisi, içimizdeki Çinli Türk Aşçı'ya gerekli cevabı vermiş ve haykırmışlar, "Çankırı tuzunu Çin tuzuna yedirmeyiz". Ve bu tepkilerini Çin malı mikrofona okuyup, Çin malı kameraya görüntü verdikten sonra, Çin malı bilgisayarından (laptop) internete girip en sert beyanatını paylaştı. O sırada Çin malı cep telefonu çaldı; "Efendin, Çinli firma yetkilileri Kanal İstanbul'dan arazi alacakmış, görüşmek istiyorlar" dedi telefondaki ses. O yerli ve milli yetkili "tamam kızım, aman kaçırma yağlı kapıyı, öğleden sonraya görüşelim" dedi.

Ve Çinlilere bu tuzun cevabını en sert haliyle akşam yemeğinde verdi. Sofraya yerli ve milli "Çankırı tuzu" koydurmuştu. Ülkesi için iyi şeyler yapmış olmanın huzuruyla evine gitti, yatmadan önce her gece yaptığı gibi "Himalaya tuzu" terapisini yaptı ve yattı.

Kamu Spotu: "Çin tuzu; insan sağlığı için faydalı değildir."

23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page